duminică, 31 martie 2013

TURNEU. BC Star - CSŞ Sfântu Gheorghe 54-31

Într-un meci în care am consemnat o singură dată egalitatea şi nicio schimbare de lider pe tabelă, echipa Baschet Club Star s-a impus, duminică, scor 54-31, în faţa formaţiei CSŞ Sfântu Gheorghe, în ultima partidă din cadrul turneului de sală al seriei a treia de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14. În urma acestui rezultat, jucătoarele alb-roşii au câştigat grupa cu opt victorii din nouă posibile şi au ajuns la turneul semifinal. CSŞ Sfântu Gheorghe s-a clasat pe doi, LPS Galaţi a încheiat pe poziţia a treia, iar Constanţa a închis ierarhia.

Singurul  pas greşit al formaţiei pregătite de Valentin Bâlă în faza de calificare a fost în urmă cu două etape, atunci când jucătoarele alb-roşii au cedat, acasă, scor 53-59, disputa cu CSŞ Sfântu Gheorghe. Eşecul de atunci a fost ţinut minte de Ruxandra Mihai şi de colegele sale, acestea reuşind să facă uitată, duminică, înfrângerea de pe 17 martie, de la Bucureşti. Cu două victorii consecutive în turneu, cu CSŞ 1 Constanţa, scor 70-34, şi cu LPS Galaţi, scor 68-30, componentele echipei Baschet Club Star au început întâlnirea cu gruparea din judeţul Covasna decise să se impună şi să rămână în fotoliul de lider al seriei a treia de calificare, una destul de dificilă de altfel. Gazdele au condus încă din primul minut, au fost egalate apoi la faza următoare, după care Alexandra Marin şi Roxana Mihai a adus cinci puncte la rând, scor 7-2 după trei minute de la debutul jocului.

Galerie foto Pentru a putea vedea câteva imagini din timpul meciului care a încheiat turneul de sală al grupei a treia de calificare, dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ Sfântu Gheorghe, daţi click aici...

Roxana Mihai a evoluat excelent şi a preferat să fie servantul ideal pentru Alexandra Marin, Ruxandra Mihai a combinat perfect cu Georgiana Ifrim în timp ce Oana Dima a finalizat ori de câte ori a avut ocazia. După primul sfert jucătoarele alb-roşii s-au desprins la 20-8, un rezultat pe care puţini l-ar fi indicat. A urmat o perioadă mai slabă în jocul gazdelor, adversarele au profitat de acest lucru şi au realizat un parţial de 12-9, echivalentul a 29-20 la pauza mare pentru Baschet Club Star. Pentru partea a doua a întâlnirii conducerea tehnică a gazdelor a preferat o rotaţie constantă de nouă sportive, Oana Dima, Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai, Roxana Agachi, Ana Florea, Roxana Mihai, Livia Mariea, Alexandra Marin şi Cristina Grigore fiind, pe rând, pe teren. Tactica a dat roade iar fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au desprins la 48-25, un ecart aproape imposibil de egalat pe final.

Cu un avans de 23 de puncte înainte de sfertul decisiv şi cu atu-ul terenului propriu şi al fanilor de partea lor, jucătoarele alb-roşii au impus un ritm mai lent partidei şi au lungit la maximum atacurile spre final, fiind la adăpostul unei diferenţe liniştitoare. Adversarele nu au găsit foarte des drumul spre coş şi nu au avut soluţii în faţa apărării propuse de gazde. Alexandra Marin, 12 puncte şi 12 recuperări a terminat, din nou, cu o double double, Diana Şuşnea, Oana Dima, Cristina Grigore şi Roxana Agachi au avut câte şase puncte fiecare, Roxana Mihai a bifat opt iar Ruxandra Mihai şi cu Ana Florea şi-au împărţit, în mod egal, zece puncte. La capătul unui excelent meci colectiv, echipa Baschet Club Star s-a impus cu 54-31 în faţa formaţiei CSŞ Sfântu Gheorghe şi a terminat seria a treia de calificare pe primul loc. Turneul semifinal la Under 14 feminin va avea loc în perioada 26-28 aprilie.

În primul meci din acest sezon, disputat între echipele Baschet Club Star şi CSŞ Sfântu Gheorghe, în luna februarie, jucătoarele alb-roşii s-au impus, la limită, în deplasare, scor 67-66. Detalii aici...

Niciun comentariu: