joi, 27 iunie 2013

ANALIZĂ. Fetele, obiectiv îndeplinit şi în Municipal

Star a devenit vicecampioană municipală
În perioada 24-26 iunie a avut loc la sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103 din Capitală turneul final al Campionatului Municipal de junioare trei, sportive născute în anii 1999-2000 şi chiar şi mai mici. Echipa Baschet Club Star a câştigat trei din cele patru meciuri disputate şi a cucerit medalia de argint la junioare trei, după campioana ACS Champions însă în faţa formaţiilor Olimpia 1, Raptors, CSŞ 4 Bucureşti, Sport For All, BC 97 şi Olimpia 2 Bucureşti, aşa cum a arătat clasamentul final al sezonului 2012-2013.

FESTIVITATEA DE PREMIERE

Jucătoarele alb-roşii au început turneul final al Campionatului Municipal feminin într-o grupă de calificare din care au mai făcut parte formaţiile Olimpia 1 Bucureşti şi Clubul Sportiv Şcolar 4 Bucureşti. În disputa cu prima grupare, fetele pregătite de Valentin Bâlă au avut în faţă cel mai dificil adversar din serie, acesta fiind, de altfel, şi derby-ul pentru o poziţie cât mai bună în faza semifinală. Echipa Baschet Club Star s-a impus cu scorul de 81-53 şi a bifat, astfel, primul succes în această competiţie. A urmat, apoi, întâlnirea cu CSŞ 4, acolo unde Ruxandra Mihai şi colegele sale au pornit ca favorite, prin prisma rezultatelor înregistrate până atunci. Amfitrioanele au confirmat şi s-au impus cu un categoric 104-19, adjudecându-şi un loc în penultimul act al turneului, de pe o poziţie favorabilă, Star fiind lider în grupa sa de calificare.

Statistică Pentru a putea vizualiza toate rezultatele înregistrate în cadrul turneului final al Campionatului Municipal feminin, la categoria junioarelor trei, accesaţi acest link. La întrecere au luat parte cele mai bune grupări din Capitală în acest sezon competiţional, 2012-2013.

În semifinale, echipa Baschet Club Star a avut-o ca adversară pe formaţia Raptors. Partida dintre cele două grupări nu a fost una echilibrată, deoarece adversarele nu au avut două sportive de bază în lot iar acest lucru s-a văzut, la final, şi pe tabela de marcaj, acolo unde fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au impus cu scorul de 63-16, într-un meci în care fiecare componentă a alb-roşiilor a marcat cel puţin un coş din acţiune. Aşa cum a fost şi normal, finala cu ACS Champions, campioana naţională en titre, a reprezentat cel mai reuşit joc din cadrul Campionatului Municipal de junioare trei. Gazdele au revenit incredibil şi au avut şansa de a se impune în ultimele secunde după ce au recuperat un deficit de 25 de puncte, însă tabela a arătat 60-57 pentru Champions, după 40 de minute spectaculoase şi apreciate de fani.

Creditate, la începutul Campionatului Municipal feminin sub 14 ani, cu şanse mari de a evolua în ultimul act, jucătoarele alb-roşii şi-au îndeplinit obiectivul, acela de a se clasa, la final, pe unul din primele două locuri în Bucureşti. În acest sezon competiţional, în întrecerea pe Capitală, fetele pregătite de Valentin Bâlă au adunat 15 victorii şi doar trei înfrângeri, având un parcurs foarte bun şi apreciat de toată lumea. Competiţia bucureşteană a început pe 20 octombrie 2012 şi s-a încheiat pe 26 iunie 2013 şi a adunat la start opt echipe. Lotul Baschet Club Star le-a avut în componenţă pe Oana Dima, Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai, Roxana Agachi, Ana Florea, Roxana Mihai, Livia Mariea, Georgiana Ifrim, Amalia Cranta, Alexandra Marin, Cristina Grigore, Lavinia Dinu, Ioana Săndulescu şi Maria Topîrceanu.

Pentru a putea vedea toate rezultatele şi clasamentele acestui sezon la categoria junioarelor trei, pe Campitală, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: