miercuri, 31 iulie 2013

ANALIZĂ. Fetele de la Under 12, un sezon bun

Deschiderea Ligii Naţionale de la Tg. Mureş
Lotul feminin sub 12 ani al echipei Baschet Club Star a avut o prestaţie destul de bună la finalul sezonului 2012-2013, acolo unde a bifat patru victorii la rând la turneul final al Campionatului Municipal, grupa valorică B, plus alte cinci meciuri adjudecate, din nouă disputate, la ultimul act al Ligii Naţionale de la Târgu Mureş. De remarcat faptul că doar două jucătoare, Maria Stratulat şi Maria Topîrceanu, sunt născute în anul 2001, restul de opt având drept de participare încă un sezon la categoria Under 12, fiind născute în 2002, 2003 şi chiar mai mici.

MECIURI LIGA NAŢIONALĂ

Cum nu a avut, la debutul sezonului 2012-203, un număr de cel puţin zece jucătoare, conducerea echipei Baschet Club Star a decis să înscrie lotul sub 12 ani feminin în grupa valorică B a Campionatului Municipal, acolo unde s-a luptat pentru poziţiile 7-15. De la început, alb-roşiile au fost surpriza plăcută a întrecerii din Capitală, fetele pregătite de Ioana Topîrceanu trecând de formaţii din prima serie, cum ar fi Clubul Sportiv Şcolar 6, Clubul Sportiv Şcolar 2 sau 4Sports. Mai mult, echipa Baschet Club Star a câştigat toate meciurile de la turneul final al disputelor din Bucureşti şi a terminat pe locul şapte întrecerea, fără nicio înfrângere. Cu obiectivul îndeplinit, Amalia Cranta şi colegele sale au avut apoi de trecut cel mai important examen al carierei, turneul final al Ligii Naţionale de la Tg. Mureş, din perioada 30 iunie - 6 iulie.

Info Ultimul act al Campionatului Municipal feminin sub 12 ani le-a adus jucătoarelor alb-roşii trei victorii consecutive în faţa formaţiilor 4Sports, Viitorul şi Dan Dacian II Bucureşti. Cu şase puncte din tot atâtea posibile, echipa Baschet Club Star a câştigat grupa valorică B.

La începutul lunii iulie, lotul sub 12 ani al echipei Baschet Club Star a participat la cea mai mare competiţie la nivel naţional, Liga Under 12 de la Târgu Mureş, acolo unde fetele pregătite de Ioana Topîrceanu şi-au adjudecat cinci partide şi au pierdut patru, performanţă excelentă deoarece alb-roşiile şi-au definitivat componenţa abia cu trei zile înainte de startul competiţiei! În aceste condiţii, locul 21 din 47 de participante este meritoriu. Teodora Ciupitu a fost principala realizatoare a alb-roşiilor, cu o medie de 10,22 puncte pe meci, ea fiind urmată de Lavinia Dinu, aceasta având 9,33 puncte pe joc. Procentajele grupării din Capitală au fost pozitive şi în raportul atac-apărare, ofensiva aducând, în medie, 37,11 puncte pe meci, faţă de 35,66 primite. Amalia Cranta a avut un total de 35 de pase decisive.

Cele mai disputate meciuri de la Liga Naţională de la Târgu Mureş au fost cele cu Colegiul "Alexandru Ceuşianu" Reghin, scor 45-42, şi cu "U" For You Cluj Napoca, scor 44-47. Cele mai multe puncte înscrise într-un joc de alb-roşii au fost la disputa cu formaţia 4Sports Bucureşti, încheiată cu 53-27 în favoarea Amaliei Cranta şi a colegelor sale iar cea mai mare diferenţă de scor am înregistrat-o în întâlnirea cu ACS Vendor II Odorheiul Secuiesc, scor 52-16. Finalul turneului a fost unul pozitiv, după succesul cu CSŞ 1 Constanţa, scor 35-18, victorie ce le-a adus alb-roşiilor locul 21 la Liga Naţională.  Statistic, Baschet Club Star a marcat 334 de puncte şi a primit 321 în nouă partide, 176 din acest puncte venind din partea a două jucătoare, Teodora Ciupitu şi Lavinia Dinu, acestea fiind şi liderele echipei.

Fetele pregătite de Ioana Topîrceanu nu au pierdut niciun moment la Târgu Mureş şi au vizitat cele mai importante obiective turistice din localitate. Detalii puteţi citi aici...

Niciun comentariu: