marți, 28 mai 2013

UNDER 13. Locul cinci în ţară din 30 de echipe

Festivitatea de premiere de la Under 13
Ediţia 2012-2013 a Campionatului Naţional feminin Under 13 s-a încheiat, pe 19 mai, cu turneul final de la Braşov, acolo unde echipa Baschet Club Star s-a clasat pe locul cinci în România la categoria rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001 şi mai mici. Obiectivul jucătoarelor alb-roşii, cucerirea unei medalii, nu a putut fi atins, însă prestaţia fetelor pregătite de Valentin Bâlă a fost una destul de bună, per ansamblu. La această întrecere, primul loc a revenit formaţiei LPS Arad.

Repartizată într-o grupă cu CSŞ Ploieşti, Galactica Cluj şi Olimpia Bucureşti, echipa Baschet Club Star a debutat cu stângul la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 13, după ce a cedat, scor 57-61, întâlnirea cu gruparea prahoveană. Acest rezultat a făcut ca disputa cu Galactica să devină una aproape crucială pentru calificarea în semifinale, însă nici aici nu s-a putut bifa prima victorie, ardelencele impunându-se cu 62-57 la capătul unei dispute în care oricare formaţie ar fi putut să învingă. A urmat, în ultima etapă din serii, derby-ul Capitalei, acolo unde, ca de fiecare dată în acest an, Baschet Club Star a trecut de Olimpia, scor 59-57, după prelungiri, însă alb-roşiile au avut nevoie de un succes la cel puţin nouă puncte pentru a spera la medalii, tocmai de aceea partida a şi fost trimisă, deliberat, într-o perioadă suplimentară.

Statistică Pentru a putea vedea clasamentele finale ale ultimei faze a Campionatului Naţional feminin Under 13, daţi click aici. Echipa Baschet Club Star s-a clasat pe locul cinci, în urma formaţiilor LPS Arad, campioana en titre, LAPI Dej, Olimpia şi Galactica Cluj, însă peste CSU Cuadripol Braşov, Phoenix Constanţa şi CSŞ Ploieşti.

Cu o victorie şi două înfrângeri în grupă, jucătoarele alb-roşii au ieşit din lupta pentru medalii şi au continuat competiţia pentru locurile 5-8 în România. Prima adversară, în această fază a turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 13, a fost formaţia Phoenix Constanţa, grupare pe care bucureştencele au mai învins-o de trei ori în fazele de calificare. Partida a fost una extrem de disputată. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au fost conduse cu 21 de puncte însă au avut puterea să revină spectaculos şi să se impună cu scorul de 67-65, după un final de infarct. A urmat, apoi, disputa cu gazdele de la CSU Cuadripol Braşov, un joc care a stabilit şi ierarhia pentru locurile 5-6. Amfitrioanele au încercat o posibilă surpriză însă gruparea din Capitală a închis tabela la 58-51.

După ce a câştigat turneul semifinal de la Dej, din perioada 5-7 aprilie, cu un bilanţ de cinci victorii din tot atâtea posibile, şi după ce s-a impus în seria a şasea de calificare cu maximum de puncte, 18, din nouă meciuri disputate, echipa Baschet Club Star a sperat, la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 13, la cucerirea unei medalii, însă acest obiectiv nu a fost atins. Bilanţul final al jucătoarelor alb-roşii la categoria sub 13 ani este unul destul de bun, 23 de partide adjudecate din 27 disputate, al treilea procentaj din ţară după LPS Arad şi LAPI Dej. Lotul BC Star a fost compus din Oana Dima, Amalia Cranta, Ruxandra Mihai, Alexandra Marin, Maria Stratulat, Roxana Mihai, Livia Mariea, Georgiana Ifrim, Lavinia Dinu, Ingrid Lişman, Maria Topîrceanu şi Ioana Săndulescu.

Clasamentul final al Campionatului Naţional feminin Under 13, ediţia 2012-2013, poate fi accesat aici...

Niciun comentariu: