sâmbătă, 19 iulie 2014

ANALIZĂ. Sezon dificil cu obiectivele îndeplinite

Jucătoarele alb-roşii sunt în top
Două participări la tot atâtea turnee finale, clasări în topul formaţiilor din România şi prestaţii deosebite în sezonul competiţional 2013-2014, acolo unde jucătoarele alb-roşii şi-au îndeplinit toate obiectivele propuse la debutul stagiunii. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au terminat pe poziţia a opta în ţară la Under 15, au încheiat pe locul patru Campionatul Naţional feminin Under 14, au luat aurul, fără nicio înfrângere, pe Capitală, la junioare trei plus medaliile de argint la Under 16 feminin pe Bucureşti. Băieţii au bifat locul 15 din 107 posibile la Liga Naţională Under 12.

Echipele Baschet Club Star, atât la feminin cât şi la masculin, au disputat, în sezonul competiţional 2013-2014 un număr de 131 de meciuri, dintre care 82 au fost câştigate. Prima partidă din stagiunea recent încheiată a fost cea cu formaţia CSŞ Târgovişte, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, acolo unde jucătoarele alb-roşii s-au impus cu scorul de 83-67. Tot în ediţia recent terminată, fetele pregătite de Valentin Bâlă au realizat şi cea mai mare diferenţă de scor, după succesul categoric, de pe teren propriu, scor 114-0, cu 4Sports. Cele mai folosite sportive au fost Ruxandra Mihai, Alexandra Ghiţă, Diana Şuşnea, Oana Dima şi Georgiana Ifrim, în timp ce, în disputele băieţilor, de-a lungul acestui an, Matei Toader, Alexandru Cişmaşu, Răzvan Minculescu şi Adrian Cheeana au evoluat în majoritatea jocurilor avute.

Statistică Pe lângă partidele susţinute în competiţia Federaţiei Române de Baschet, jucătoarele alb-roşii au avut o prestaţie foarte bună şi la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar. Fetele au câştigat meciurile din fazele pe sector şi pe municipiu şi au ajuns până la turneul final.

Campionatul Naţional feminin Under 15 a fost unul destul de dificil, în acest sezon, pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă. Două sportive din formaţia de bază, Cristina Griogre şi Roxana Mihai, nu au putut să evolueze în toate partidele din cauza accidentărilor însă, cu toate acestea, jucătoarele alb-roşii s-au unit şi au reuşit să ajungă până pe locul opt în România, deşi au trecut prin foarte multe greutăţi împreună. La Under 14 feminin, Ruxandra Mihai şi colegele sale au fost la un pas de medalii, ratând de puţin podiumul. Chiar şi aşa, Alexandra Ghiţă, Denisa Ţurcan, Georgiana Ifrim şi Oana Dima, toate având probleme medicale, au ajuns până pe locul patru în ţară. La Under 15 bilanţul a fost de zece victorii din 18 posibile, iar la Under 14 s-au câştigat 22 de meciuri din cele 33 de partide programate.

În Campionatul Municipal, fetele nu au avut rival la junioare trei, unde au bifat o prestaţie perfectă, cu 18 victorii din tot atâtea posibile. Jucătoarele alb-roşii au cucerit medalia de aur fără înfrângere, performanţă superbă pentru componentele echipei Baschet Club Star. La junioare doi, pe Capitală, Diana Şuşnea, Cristina Grigore, Roxana Agachi şi colegele sale au luat argintul, după un sezon cu opt victorii şi doar două înfrângeri. La minibaschet feminin, Lavinia Dinu, Amalia Cranta şi Ingrid Paraschiv au dus greul în cele 14 întâlniri, nouă fiind încheiate în favoarea BC Star. La masculin, băieţii au înregistrat un parcurs foarte bun, locul 15 la Liga Naţională de la Craiova, din 88 de formaţii la acest turneu, însă la start s-au înscris 107 cluburi. Parcusul lor a fost de 17 victorii şi 11 eşecuri.

Pentru a putea vedea analiza sezonului 2012-2013, accesaţi acest link...

Pentru a vizualiza performanţele Baschet Club Star, daţi click aici...

Niciun comentariu: