miercuri, 16 octombrie 2013

UNDER 14. Calificare fără înfrângere pentru fete

Alb-roşiile au arătat ca o familie
Cu opt victorii din tot atâtea meciuri disputate în seria preliminară F din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, jucătoarele alb-roşii s-au calificat în fazele superioare ale competiţiei rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001 şi chiar şi mai mici. Fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au impus în două turnee de sală, la Ploieşti şi la Bucureşti, şi au realizat maximum de puncte posibile în grupă, 16. În runda următoare se vor disputa numai etape săptămânale, conform sistemului "fiecare cu fiecare, partide tur şi retur".

În faza preliminară a Campionatului Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star a avut un coşaveraj de 635 de puncte marcate şi doar 357 primite, echivalentul a 79,37 de puncte înscrise pe joc şi doar 44,62 primite. Coeficientul fetelor pregătite de Valentin Bâlă a fost de 1,778, destul de bun dacă ţinem cont de faptul că în grupa alb-roşiilor au evoluat formaţii deosebit de puternice precum CSŞ Ploieşti şi CSŞ Târgovişte. Roxana Mihai, cu 146 de puncte marcate în opt meciuri şi cu o medie de 18 puncte pe joc a fost principala realizatoare a grupării din Capitală, ea fiind urmată de Ruxandra Mihai, 135 de puncte, medie 16 puncte pe meci, şi de Alexandra Marin cu 119 puncte, ultima având înscrise într-o întâlnire 14 puncte ca statistică. Cea mai echilibrată dispută din preliminarii a fost cea cu CSŞ Ploieşti, scor 73-64 pentru bucureştence.

Statistică  Cel mai dezechilibrat meci ca şi evoluţie a scorului a fost cel dintre echipele Baschet Club Star şi CSM Târgovişte, acolo unde fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au impus cu scorul de 80-21. Partida s-a desfăşurat la primul turneu de sală. Detalii puteţi să citiţi aici...

În primul turneu de sală, disputat la Ploieşti, în perioada 27-29 septembrie, echipa Baschet Club Star a început seria victoriilor în faţa team-ului CSŞ Târgovişte, scor 83-67, la capătul unei întâlniri mai echilibrate decât o arată diferenţa finală de pe tabelă, şi a continuat-o cu ACS Champions Bucureşti, acolo unde jucătoarele alb-roşii s-au impus cu scorul de 83-26. A urmat apoi derby-ul cu CSŞ Ploieşti, acolo unde învingătoarea s-a decis spre finalul timpului regulamentar, atunci când, pe rând, Roxana Mihai, Ruxandra Mihai, Alexandra Marin şi Livia Mariea au punctat pentru 73-64. În ultimul joc din turneu, echipa Baschet Club Star a trecut şi de CSM Târgovişte cu scorul de 80-21. Astfel, fetele pregătite de Valentin Bâlă au mai avut nevoie, la Bucureşti, doar de cinci puncte, din opt, pentru a se califica.

În Capitală, la turneul organizat de ACS Champions, în intervalul 11-13 octombrie, jucătoarele alb-roşii au dorit să arate că au puterea să încheie seria preliminară F cu maximum de puncte. Primul pas a fost făcut în faţa celor de la CSŞ Târgovişte, acolo unde bucureştencele s-au impus cu 74-42 şi a continuat apoi cu întâlnirea din etapa următoare, scor 88-38 cu ACS Champions. A urmat derby-ul cu CSŞ Ploieşti, acolo unde fetele pregătite de Valentin Bâlă au mai adus alte două puncte în clasament, după succesul cu 83-70 iar victoria din faţa formaţiei CSM Târgovişte, scor 71-29, a totalizat cea de-a opta partidă adjudecată din tot atâtea posibile. Din această grupă s-au calificat în fazele superioare ale Campionatului Naţional feminin U14 echipele CSŞ Târgovişte, CSŞ Ploieşti şi Baschet Club Star.

Pentru a putea vedea toate rezultatele înregistrate de loturile feminine şi masculine ale echipei Baschet Club Star, daţi click aici...

Niciun comentariu: